kolmapäev, 13. juuni 2007

keskolümpia

Tänases Pärnumehes kirjutab hr. Kalev linnapeale meeldetuletuskirja: http://www.parnupostimees.ee/130607/arvamus/10075492.php

Arvan, et hr. Viisitamm teab ajalugu hästi, on lugenud ja on kuulnud. Arvan, et loole peab lähenema palju pragmaatilisemalt - keskerakonna suurtoetus tuleb ju moskvameelsete ja putinikeelsete kodanike ja mittekodanike poolelt. Seni selle valijaskonna silmis puhtana püsinud renomee sai pronksööl mõne pleki - ei suutnud ju Suur Juht Tallinna linnapeana puuslikku kaitsta.

Poliitiline töö ja poliitilised seisukohad omavalitsustes (eriti suuremad linnad ja jõukamad vallad) on suurte erakondade töödes ja toimetamistes ääretult olulised. Hääled riigikogu valimistel kas annavad võimu või ei anna seda mitte.

Õiges erakonnas on ühine poliitika oluline - kui keskerakond on täna vene poole kaldu, siis on ta seda nii Tallinnas, Tartus, Pärnus, ... Suur poliitiline erakond ei luba seda, et Pärnus toimetataks kuidagi teisiti, mingi teise usu järgi.

Kommunaalpoliitika, kohalik poliitika ja isiklik poliitika on olemas aga allutatuna erakonna maailmavaatele tuginevale nn. suurele poliitikale.

Viisitamm teab ajalugu ja usun, et hinges ka mõistab ... aga tegutsema peab parteipoliitiliselt.

Kahepalgelisus on aga see kõige hullem.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kõik kommijad võiksid ennast "valgeks" teha, oleks soliidsem.

Anonüümne ütles ...

rer