neljapäev, 29. november 2007

KUIDAS EDASI?

.
Volikogu esimees tegi oma ammuplaanitud käigu – ründas (kõikidest relvadest tuld andes) puhkuselviibivat linnapead. Milline tuleb vastulöök? Või peab Viisitamm taanduma selleks, et jõudu koguda ja siis juba 2009 aasta sügisel vaskmünte pööbli hulka loopides uuesti võimule tõusta?

Mart Viisitamm ajab Pärnu linnas klassikalist keskpoliitikat – vasakpopulismi. Abirahade ja soodustuste tegemist oma valijaskonnale toetatakse teise käega valitud „äridele” soodustusi tehes. Lisaks plaaniline personalipoliitika – partei annab ameti, lojaalsus tagab palga ja rahvas maksab kinni (vt. koolide sihtasutus). Keskerakonna võimult kõrvaldamine on ääretult kulukas ettevõtmine – koondamine tähendab väljaminekuid (alustada tuleks loodud PR aparaadist, Madis Salumist jms.). Piisab aga keskmeestel järgmistel valimistel lubada pensionäridele 500 eurot linnakassast ja uus võit on tagatud.

Hullem on aga seis Reformierakonnal – nende tänane esinumber (volikogu esimees) on teinud soleeriva käigu. Millised on need valimislubadused, mida valitsust juhtides ellu viima hakatakse? Mäletan, et nende valimislubadus number üks oli „TRAMM PÄRNUSSE”. Aga kuidas, kellega ning millise raha eest? Aasta 2007 lõppeb 100 miljonilise miinusega! Aasta 2008 nõuab 120 miljonit laenu selleks, et tänavaid lappida, raamatukogu ehitada jne. Aasta 2008 lõppeb ca 80 miljonilise miinusega (elamumessi krunte ei õnnestu müüa). 2010 hansapäevad tahavad 65 miljonit ….. kas liidame? Lisame siia veel vürtsiks erakonnasisese võimuvõitluse ning saame kokku väga keerulise olukorra.

Mina tahan täna näha plaani: Kuidas kavatsetakse taastada eelarvetasakaal? Kuidas peatada vähenev turismihuvi? Kuidas jätkata elukeskkonna parandamist? Kuidas ja millal ehitada valmis sild?

Tõhustamine, parandamine, kiirendamine jm. tühi lubamine täna ei aita.

Intriigi huvides pakun ka uue valitsuse kooseisu:

Linnapea: Kõo
Abipea 1: Soosaar
Abipea 2: Suuk v. Mäesoo
Abipea 3: Talu
Abipea4: Klooster v. Sonntak

Volikogus: Tammekivi

Tänanast repliiki tuleb vaadata koos järgnevate kirjatöödega: http://www.parnupostimees.ee/301107/parnuparnumaa/10080509.php ja
http://www.parnupostimees.ee/301107/arvamus/10080535.php

Tervitades,
Raul

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Lp Raul Sarandi
Ärge palun liitke, sellega on teil juba halvasti läinud. Arvutasite, kui vähe raha kuluks polikliiniku ümberehitamiseks ja kui palju raha saaks vanade linnavalitsuse hoonete müügist, aga näe - nüüd on linn tänu teile ja Allikule võlgadesse jõudmas.

Raul Sarandi ütles ...

Ma saan aru, et mõni mees jääb aegade lõpuni mind ja Marti oma saamatuses süüdistama.

Meenuta palun, et millisel ettekäändel muudeti LV hoonete kevadine müügikava?

Anonüümne ütles ...

Kinnisvaraturg on juba üle aasta soikunud ja seda teadis endine Ober Hausi müügimees Raul Sarandi hästi. Tal lihtsalt oli vaja uusi hooneid müüki.
PS: Millest küll matslik komme võõraid kohe sinatama hakata.

Raul Sarandi ütles ...

eelmisele: just, just! Põhjuseks oli väiklane maailmapilt ja proletaarne viha :)

2007 mais ning otoobris kirjutasin ka mina 70 miljonit kulusid lisaks! Proovi, nuputa kindlasti leiad selgituse ...