pühapäev, 25. november 2007

AASTA TEGU

Detsembrikuu viimaseks päevaks on juba valmis pandud aukirjad ning karikad-purikad. Pärnakast postimees ja linnajuhid sosistavad omavahel, et ei tea, kes või mis seekord aasta teoks sattub olema.

Igal eelneval aastal on linnavõim väärikalt ja väärt tegudega esindatud olnud, seekord on kott tühi – Papiniidu ristmik on nii tavaline ja pigem vanade vigade parandus.

Või siiski?

Aasta teoks on valitud Pärnus kordasaadetut ning pikka mõju omavat sooritust.

Siit ka minu ettepanek: aasta 2007 jääb meid kõiki kummitama täitmata jääva linnaeelarvega. Miinus saab olema kohutav – 70 miljonit krooni! Seda ei ole Eesti Vabariigi Pärnus veel kunagi varem juhtunud!

Kui raha ei ole, siis jäävad tööd tegemata ja arved maksmata. Aasta tegijad aga teavad lahendust – piiks, piiks ja raha tuleb! Laen – suur, võimas ning kauges tulevikus tasumiseks.

Võlg otsustatakse täna ja makstakse kunagi tulevikus.
Võlg kokku saab nii suureks, et tulevikus rohkem juurde ei anta. Saabub tasumise aeg!

Tegemata jäävad nii sild, kui ka spordihall. Ilusate Hansapäevade jutt on muutunud hämaks – eksitavaks ja tähelepanu hajutavaks.

Kas maksmata jäävad jõulupreemiad? J EI ja veelkord EI! Alles oktoobris viimase õhusüsti saanud eelarves on need kulud kindlad ja korralised.

AASTA TEGU on LIHTNE ELU

Tervitades,
Raul

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kui hea et sa paraadilt tagasi oled! Ilma sinusuguse targa ja nägusa mehe näpunäideteta on raske elada. Võiksid veel kirjutada sellest, kuidas sa omal ajal linnavaramüügiplaani hindade poole pealt nii kohevaks said.

Kah parimat,

Jumbu
muidu tore mees