esmaspäev, 9. veebruar 2009

Eesti riik ei ole Pärnu vaenlane

...
Kommentaariks PP lugudele: http://www.parnupostimees.ee/?id=79822 ja http://www.parnupostimees.ee/?id=80222
Süüdlase otsimine ja vaenlase tekitamine ei aita Pärnu linna! Majandus langeb ja riik (sealhulgas ka Pärnu) on hädas.

Sõltumata riigipoolsest (võimalikust) kärpest on vaja Pärnu eelarvest kokku tõmmata 150 miljonit krooni! Selline on tänane majandusseis.
Sõltumata riigieelarve muutmisest väheneb linnaeelarvesse laekuv tulumaksuosa vähemalt 75 miljoni jagu!
Sõltumata riigieelarvest ei ole 2009 aastal võimalik müüa 60 miljoni eest linnale kuuluvat kinnisvara!
Sõltumata riigieelarve muudatustest ei laeku linnaeelarvesse oodatavat 4.5 miljonit huvikooli raha naabervaldadelt, ei laeku rendid ja üürid, tekkivad võlgnevused maamaksu tasumisel jne, jne, jne.

Nüüd alles tuleb kõigele sellelel lisada riigipoolne kärbe (tulumaksuosa vähenemine jms.) .. ca 25 – 35 miljonit ning kokku peaks Pärnu valitsus esitama ca 180 miljonilise kärpekava! ….ca ¼ eelarvest!!!
Milline on plaan? Eesti riik on meie ühine riik ja ka omavalitusjuhid peavad olema riigimehed!

Imet ei juhtu ja meie kodulinna rahaline seis muutub tänasel viisil jätkates selliseks, et augustis enam palgaraha väljamaksmiseks ei ole. Lisaks ametnikele on siis ilma huviringide juhid, lasteaednikud, lepingupartnerid jne, jne. Pärnu Postimees võib ju aidata Keskerakonda Eesti riigi kirumisel ja põhjamisel, süüdlaseks võib teha Mart Laari jope, mütsi ja aluspesu aga see kõik ei too linnale raha juurde. Teenekate ajakirjanike koostöö keskerakonna PR aparaadiga ei suuda linna maksejõuetust kaua varjata - see kajastub varsti pangaarvetel.

Miks ma ei loe uudist linnaeelarvest väljamaksete külmutamise kohta?
Miks ei ole linnaeelarve kärpekava veebruarikuu volikogu istungil?


Alustuseks peaks linnapea teatama soovist kärpida poliitikute palka! (ja õpetus ajakirjanikule: siinkohal saate minult retooriliselt küsida, et miks te seda ise ei teinud, kui 2006 võimul olite!)

Kommentaare ei ole: