kolmapäev, 13. august 2008

KESKERAKOND – EESTI SUURIM TURVARISK

...
Eile, 12. augustil 2008 aastal tegi Riigikogu avalduse Venemaa Gruusia vastase agressiooni hukkamõistmiseks. Eesti erakonnad toetasid seda avaldust … ühe erandiga!? Keskerakond, eesotsas Savisaarega, peab aga agressoriks Georgiat. Õnneks kanti istungit riigitelevisioonis üle ja Eestimaa sai näha meie putinlaste retoorikat, kuulda nende suu läbi levitatavat FSB (KGB) tõde. Kanal kahe uudistesaates aga põrutas Keskpartei juht otse, et grusiinid on sõbralikule vene rahvale liiga tegemas ning väärivad hukkamõistu – „agressorid ja mõrtsukad“, andis Savisaar mõista.

Aitab ehk juttudest, et mitte kõik Keskerakondlased ei mõtle nii, et kohalik poliitika on üks teine asi ja riigi poliitika miskit muud ning välispoliitika hoopis kolmas. Erakond püsib oma liikmetel, liikmete väärtushinnangutel ja sealt tulenevatel huvidel. Olukorras, kus partei tipppoliitikud on omariiklust kuulutamas segavaks faktoriks Putiniga sõlmitud lepingu täitmisel, peavad just erakonna lihtliikmed oma meelsust näitama. Arvata aga on, et Keskerakonnas valitseb jätkuv üksmeel. Euroliiduga liitumisel kutsus Keskerakond ütlema EI ning sõlmis seejärel lepingu Putiniga, aprillimässu ajal kiitis erakond oma valijaid ning siunas valitsust, täna teatavad keskpoliitikud, et Venemaad ei mõisteta nende õiguses!

Pärnut valitseb Keskerakond – s.t. seda, et Pärnus on Keskerakonna juured mullas. Juurestik toidab taime ja kasvatab ennast. Keskerakonda toetavad volinikud saavad kõrgepalgalised töökohad ja ainuke mida oodatakse on tippude tegevuse heakskiitmine. Keskerakonda toetav ettevõtja saab lepingu ja soodustuse, saadud toetus kulub aga ajupesuaparaadi tööshoidmisele. Soov enne valimisi linte lõigata on aga nii suur, et selle nimel paisatakse linnakassa aastakümneteks võlaorjusesse.

Vaeste, rumalate ja mittekodanike häältele toetuv poliitika ei saa ju eksistentsiaalsetel põhjustel oma valijaskonda kaotada. Pole vaeseid – pole erakonda, pole rumalaid – pole erakonda, mittekodanike probleemi lahendamisel kaob suurem osa toetusest ning jällegi – pole erakonda.

Eesti Vabariigi kõige suuremaks riskiks on keskerakond ning sellise poliitika toetajad ja seda igas külas, linnas, maakonnas – juurteta taim ju kärbub ….

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Raul Sarandi ütles ...

jätsin siin mõned kommentaarid lõpuni kustutamata (ainult varjasin) ... mine tea millal mõnda vaja võib minna.

"Auväärt" keskerakondlased! See ei ole koht valetamiseks, solvamiseks, vaenu õhutamiseks jne, jne .. Proovige neid teemasid rohkem omavahel arutada. Kirjutage üksteisele, teineteisele .. või iseendale.