teisipäev, 7. august 2007

Pooljuhid

Alustan tsitaadiga Kalev Vilgatsi kirjutatud juhtkirjast tänasest Pärnumehest:

„…Poliitiline osa linnavõimust on keskendunud pigem ilusaks olemisele ja potjomkinlusele …“

Selline väide tugineb kindlalt tegelikule olukorrale – tänase poliitvõimu esindajad hoiavad paaniliselt varju, sokutavad avalikkusega suhtlema ametnikke ja palkavad vastavaid esindajaid. Ainus erand on siis, kui pildi all olev tekst on ilus – millegi avamine, kellegi tervitamine, preemia ulatamine jms.

Mina usun, et abilinnapead peavad olema juhid, koordineerijad ja vastutajad – ametnikud aga eelkõige vastavate alade spetsialistid.

Ametnikul on õigus öelda, et veniv töö linnatänaval on AS Pärnu Vesi süül sündinud sest tema vastutusala sinna ei ulatu. Poliitilise abipea vastutus aga ulatub – poliitikud nimetavad erakondade kaudu AS Pärnu Veele nõukogu, nõukogu valib esimehe ja selliselt tagatakse koostöö ja kooskõla (ka Rüütli tänav sai pooles mahus Pärnu Vee vahenditega tehtud).

Linna majandusosakond on täna, ehituse kõrghetkel, äärmiselt nõrgas seisus – üks teespetsialist lahkus, teine insener saadeti hr. Margus Tammekivile appi, osakonna juht on nüüd abipea (paraku linnaplaneerimises) ja ainult Enno Tammekivi ongi jäänud linna ehitustegevust korraldama ning esmaspäevast alates on majandusilusaks Peeter Saunpere.

Millal lahkub linna viimane ehitusinsener?

Härrased, palun tehke panused.


Raul

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tubli Raul, üle pika aja arvamused kattuvad. Kuid miks siis Sinu poolt toodud inimene nüüd edasi ronis ja oma ametkonna hätta jättis? Tead, küll kes ;-)

Anonüümne ütles ...

teades mõne mehe arvamust ja hoiakut, teen pakkumise: Enno Tammekivi lahkub novembris.

Anonüümne ütles ...

Kindlasti uustulnuk Olav teeb ikka tööd ka, mitte pole ainult ilus. Sa ise muidu ka ilus mees.

Anonüümne ütles ...

Viis krooni selle peale, et Sarandi oli majandusosakonda kureerides veel vingem majandusilu kui tema mainitud praegused ilud kokku:D Aga suuvärk on tal hea ja nüüd võimegi tagantjärele kuulda järgmiseid frakgmente: "Olid ajad, olid mehed..." Või "olid mehed, olid teod..." Või "meie tegime palehigis tööd..." Kas see nii ka oli, teab ju vaid ajalugu. Ja tema teatavasti on vait.

Aga (parafraseerides käesoleva blogi omanikku) ääd rannailma!